25 Mayıs 2015 Pazartesi

Palivor Çiftliği Nişantaşı Şubesi

Cumartesi günü, Palivor Çiftliği Nişantaşı 'nda , doğal bir kahvaltıyla güne merhaba dedik. Blogger arkadaşlarla tanışmanın mutluluğunun yanı sıra, kahvaltının da gayet güzel ve leziz olması güne dinamik bir start vermemi sağladı.

Öncelikle size mekandan biraz bahsetmek istiyorum. Bebekten sonra ikinci şubesi olan Nişantaşı, Reasürans pasajının içinde bulunuyor. Mekanın lokasyonu,  benim kahvaltı tercihim için aslında hiç uygun değil.  Kahvaltı için mutlaka manzaralı ya da doğayla iç içe mekanlar tercih ederim.. Gerçi, pasajın içinde olması , dışarıda masaların olması ile en azından havadar bir ortam sağlanmış diyebiliriz fakat hayalimdeki kahvaltı mekanı olamaz.


Gelelim kahvaltının detaylarına.... Her şey el yapımı ve doğal. Her ürün kendi çiftliklerinin öz mahsulü. Reçellerde şeker olmaması ve doğal olması ilgi çekici. Hot Dog Relish soslu  Alman usulü sosis ve yanında patates cips oldukça başarılı, favorim oldu. Sosislerde koruyucu ya da herhangi bir katkı maddesi bulunup bulunmadığını sordum. Doğal olduğunu ve koyu renginin baharat karışımları ile sağlandığı cevabını aldım.  Gerçekten de sosis yemeyen birinin bile yiyebileceği lezizlikte. Zeytinlerin,  küçük küçük doğranmış domates ve fesleğen ile karıştırılıp sunumu çok hoşuma gitti.


Fiyat değerlendirmesi yapacak olursak ; fiyatlar genel olarak makul diyebiliriz.  Çiftlik kahvaltı adı altındaki klasik kahvaltı fiyatı 35 tl, sosisli 18 tl ( ki değer ) . Gözüme çarpan ve doğru bulmadığım tek fiyat,  ekmek sepetinin 6 tl olması. Hiç bir açıklama bu fikrimi değiştiremedi.

Organik çiftlik ürünleri ile hazırlanmış Cumartesi kahvaltımızdan notlarım bunlar... İyi ki de gitmişim !


Sevgiler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder