30 Haziran 2015 Salı

YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU


Kolay ama leziz şeyler benim kalemim ;)  Bugün sizlere çok kolay bir tarif daha vermek istiyorum ;


Malzemeler: 
300 - 350 gram tavuk göğsü
1 Çay Bardağı Ceviz İçi
4 Diş Sarımsak

1,5 Su bardağı yoğurt
1 Çorba Kaşığı Mayonez
1 Tutam Kıyılmış Dereotu

Karabiber
Tuz


Önce tavuk göğsünü yumuşayıncaya kadar haşlayın, etleri eliniz ile küçük parçalara ayırın ve tel halinde olacak hale getirin. ( bu kısım biraz zaman alıyor )

Cevizleri ve sarımsakları blender yardımı ile çekin.  İçine tel tel ayrılmış,  karabiber ve tuz eklenmiş tavuk etlerini koyun.
Başka bir kapta yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice koyu bir krema kıvamına gelene kadar karıştırıp içine ceviz / sarımsak ve tavuk etlerini ekleyin.  Bir süre karıştırmaya devam edip, servis tabağına alın.  Üstüne süs olarak maydanoz, dereotu ya da ceviz koyup servise hazır hale getirebilirsiniz.

afiyet olsun ;) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder